ferniseringer Kitt Buch

Kitt Buch og de fascinerende figurer

Kitt Buch maler figurative billeder, både i form af oliemalerier og akvareller. Her er himlen surrealistisk blå, skyerne hvide, dyrene nuttede og håret syren-lilla

Ved første øjekast er Kitt Buchs surrealistiske og figurative billeder sjove at kigge på. Der er en fest med farver, landskaberne er frodige og eventyrlige, der er store kjoler, høje hatte og parykker i slikfarver. Men ved nærmere eftersyn får både oliemalerier og akvareller et strejf af rent mørke.

Kitt Buch maler sorte kighuller i eventyret

Midt i eventyrlandskabet får man øje på en slimet slange her og en dræberklovn dér, et øjeæble, der hænger løst og en myriade af mørke slyngplanter. Der er masser af kighuller ind til de mere mørke sider af den menneskelige verden, og splittelsen bliver selve balancen i Kitt Buchs billeder.

Kønne karaktererne hos Kitt Buch

Særligt karaktererne rummer og repræsenterer symboler på denne splittelse. Det vrimler med farvestrålende karakterer på Kitt Buchs oliemalerier og akvareller, og ligesom resten af billedet er de surrealistiske: De er ofte iklædt store, lilla parykker, og nogle har endda skinker i stedet for arme.

De er malet med tegneserieagtig karakter, men alligevel er de svære at regne ud. Man siger, at øjnene er sjælens spejl, men karaktererne har sjældent øjne. De har tomme huler i uhyggelige sorte gummibriller, og ellers har de et enkelt, stort og grotesk øje midt i hovedet.

Lys og mørke, drøm og mareridt

Samtidig er de iklædt smukke, romantiske dragter, der passer ind i de idylliske eventyrlandskaber, som de befinder sig i. Der er skønhed og klare farver, lyserød og lysegrøn, men der er også uhyggelige tomrum, gasmasker, missiler og sorte huller. Der er idyl, blomstrende kærlighed, blå himmel og nuttede dyr, men der er også en afgrund til noget mørkt og ondt.

Begge sider – drøm og mareridt – er rummet i Kitt Buchs surrealistiske oliemalerier og akvareller. Og selvom karaktererne på malerierne ikke har nogle øjne ind til deres sjæls spejl, fortæller billederne alligevel noget om menneskets splittelse mellem lys og mørke.

Herunder et par af hendes værker.

Annonce

webshop til kunstner
bricks
saxo

Annonce

webshop til kunstner
webshop til kunstner