ferniseringer Jette Reinert

Jette Reinert leger med maleri og materialer

Hvis du er lidt fantasifuld og fabulerende anlagt, så er Jette Reinert og hendes legesyge malerier lige sagen

Jette Reinert maler med en humor og en livsglæde, der kan være et sundt skud for de fleste. Vi mennesker har nemlig en tendens til at tage lidt vel tungt på livet. Også i den kunstneriske verden kan vi tendere til at blive ret alvorlige, og måske endda en kende for seriøse for vores eget og kunstens bedste.

Jette Reinert fester kompetent med kunsten

Asger Jorn sagde engang, at “kunst er fest”, og det lader Jette Reinert til at være enig i. Hendes billeder har en fest med materialer, karakterer og fabulerende historier, og man bliver glad og let af at kigge på dem.

Det betyder bestemt ikke, at kunsten hos Jette Reinert bliver useriøs. Asger Jorn sagde også engang, at man godt kan have fantasi, selvom man har realitetssans, og realiteterne er, at Jette Reinerts malerier er både velkomponeret og kompetente.

Håndlavet spansk papir, akryl og slagmetal

De er spændende at kigge på med deres, sommetider, kollageagtige opbygning af materialer som håndlavet spansk papir, slagmetal og akryl. De fantasi-agtige karakterer udspiller mere eller mindre meningsfulde scener, der bliver tilført ekstra betydning via titler som “Kom nu! Gi’ de æbler et skub”.

Fart på i Jette Reinerts malerier

Der er fart på malerierne, og karaktererne er da også ofte iklædt sort-hvid-ternet tøj, der sætter associationer til racerkørsel i gang. Der er både dyr, mennesker og mønstre i livsglad og legesyg forening i Jette Reinerts malerier.

Jette Reinert er født kunstner

Jette Reinert mener selv, at hun er født kunstner, og måske er det derfor, at den barnlige munterhed findes i hendes kunstværker den dag i dag. Engang fik hun at vide af en studievejleder, at hun ikke kunne komme på kunstskole, fordi hendes tegnestil ikke egnede sig.

Den er nemlig alt andet end skolet, og Jette Reinert har da også altid klippet, klistret og leget sig frem til sit kunstneriske udtryk – som heldigvis i dag er anerkendt, anmeldt og udstillet. Og det betyder, at vi som publikum kan få et smil på læben, når vi ser på værkerne.

Her ses et lille udvalg af hendes værker:

Annonce

webshop til kunstner
bricks
saxo

Annonce

webshop til kunstner
webshop til kunstner