Anne Lethan

Abstrakte og kontrastfulde akrylmalerier fra Anne Lethan

Det abstrakte udtryk skabes i et sammensurium af store ekspressive strøg

Abstrakt maleri er i særdeleshed en kunst at mestre, og den kunst mestrer Anne Lethan. Det er en kunst, som kræver, at man afgiver kontrollen og lader tiden forsvinde, men samtidig skal maleriet ende ud med at være i balance.

Forført af farver og energi

Den autodidakte kunstner, Anne Lethan, har altid følt, at det abstrakte maleri talte til hende. Hun bliver let forført af farver, energi og stemninger, og hendes malerier er ligeledes mættede med disse ting. De er svære at få hånd om, og man bliver ikke sådan færdig med at kigge på dem.

Alligevel har de en næsten mystisk balance, og ifølge Anne Lethan er de netop færdige, når de – på trods af kontraster, ekspressivitet og drama – opnår en sådan balance. Det er her, hun selv erklærer et abstrakt maleri for færdigt.

Anne Lethans arbejdsproces med abstrakt maleri

For Anne Lethan kan et maleri starte ud med en nysgerrighed på en farvesammensætning eller et stykke musik. Hun maler tit til musik, og her er det en del af kunsten at lade sig henføre og forsvinde ind i arbejdet. Maleriet kan skifte udtryk op til flere gange undervejs, og det kan være både skræmmende og spændende.

Værkernes opbygning

Anne Lethan maler med akrylmaling, og de abstrakte malerier er opbygget af mange lag. Her er nogle tynde, og andre er tunge og mættede, hvilket giver de abstrakte malerier en dybde, bevægelse og dynamik.

Værket bliver levende, og man kan blive ved med at opdage nye små historier og nuancer i det. Og det er i dette spændingsfelt mellem det sprællevende og det afbalancerede, at Anne Lethan´s abstrakte maleri opnår sin harmoni.

Oplev flere værker fra Anne´s univers, besøg www.annelethan.dk.

Herunder ses et par af Annes værker

Annonce

webshop til kunstner
bricks
saxo

Annonce

webshop til kunstner
webshop til kunstner