ole aakjaer

Empatiske og farverige værker fra Ole Aakjær

Ole Aakjær fortæller historier med symboler og dybde

Ole Aakjær er en dansk kunstner, der især er kendt for sine smukke og farverige kunstværker af kvinder. Her er der stort fokus på at skabe dybde og fortælle historier gennem hjælpemidler som farver og symboler. Hans portrætter evner at udforske og fremstille den kompleksitet og styrke som kvinder har.

Ole Aakjærs kunst viser både sårbarhed og frygtløshed på samme tid. Kvinderne i hans portrætter er ikke bange for at få øjenkontakt med dig. På samme tid giver kunstværkerne en følelse af dybde, hvor kvinderne holder på sine hemmeligheder. Med tatoveringer på kvindekroppene og i ansigterne udtrykker Ole Aakjær symbolik, der er inspireret af alt fra musik til psykologi og tegneserier.

Kunsten vækker følelser

Med sin kunst opnår Ole Aakjær at vække følelser hos dem, der betragter den. Det er disse følelser, der har været med til at give kunstværkerne deres store resonans. Kunsten opfordrer folk til selv at fortolke historien, og det betyder, at mange helt automatisk vil begynde at se sig selv og sin egen historie i kunsten.

Ole Aakjær kombinerer både akvarel og blæk på sin hel egen måde, som er svær at gengive. Dette kræver en stor mængde af præcision uden plads til fejl. Det er altså vigtigt at opnå sit ønskede resultat i første forsøg. Det er netop denne proces, der er med til at gøre Ole Aakjærs arbejde genkendeligt og unikt.

Den lange vej til drømmen

Gennem en hård barndom lærte Ole Aakjær at bruge kreativiteten og kunsten som et tilflugtssted og en anderledes måde at udtrykke sig på. Han fik snart de tekniske og kreative færdigheder, der gjorde det muligt for ham at udgive en tegneserie, men selvom han klarede sig godt inden for de brancher, han arbejdede i, havde han drømme om at udfolde sig til at blive en “rigtig” kunstner. Og det har han i dag opnået med stor succes.

Siden sin debut i 2014 har han udstillet på førende gallerier i mange forskellige lande, og i 2021 får han sine to første museumsudstillinger på hhv. The Chinese Contemporary Art Museum i Chongqing i Kina og i hjembyen på Vejle Kunstmuseum.

Storslået kunstgave til Vejle Kunstmuseum

Den 4. november 2021 donerede kunstneren Ole Aakjær værket “Aura gone Crazy” – et vandfarveværk i størrelsen 140 x 245cm (ses som topbilledet i denne artikel) til Vejle Kunstmuseum. Vejle Kunstmuseum har modtaget dette værk som en del af museets samling af moderne kunst.

Med Ole Aakjærs donation af “Aura gone Crazy” er museet endnu en gang blevet beriget med et unikt og interessant kunstværk.

Annonce

webshop til kunstner
bricks
saxo

Annonce

webshop til kunstner
webshop til kunstner