Sidsel Brix ferniseringer kunstudstillinger

Sidsel Brix maler med stærke kræfter

Der er stærke kræfter på færde, når Sidsel Brix maler, og malerierne balancerer ofte i et spændingsfelt mellem ro og rå energi

Fuldtidskunstneren, Sidsel Brix, er uddannet illustrator fra Designskolen Kolding, og i sit værksted i Silkeborg skaber hun lysende akrylmalerier med en form for urkraft. Hun arbejder særligt med stemninger af ro og spænding, og dette møde skaber maleriernes særlige energi. Kontraster i lys og mørke, slørede og skarpe lag, figurer og abstraktion skaber et drama, som man ikke slipper med øjet.

Kampen med kontraster

Sidsel Brix maler med en rigdom af kontraster, og kontrasterne findes på en række planer. Der er kontraster i tema og historie, mellem lys og mørke, farver, lag af sløret og skarp kvalitet, abstrakte penselstrøg og mere eller mindre færdige figurer.

Det er kontrasterne, og kampen mellem dem, der skaber energi og friktion. De kæmper om opmærksomheden og overtaget i Sidsel Brix´s malerier, der, som resultat, bliver dynamiske og levende.

Der er noget på spil

Det er en form for kamp mellem urkræfter, der udspiller sig på lærredet, og det giver beskueren en følelse af, at der er noget på spil. Det er en stemning, der gør, at man ikke sådan lige kan slippe maleriet med øjnene igen.

Sidsel Brix og den kunstneriske proces

Sidsel Brix arbejder – ud over at illustrere bøger og udsmykke bygninger – med akryl på lærred. Hun arbejder med kontraster i både streg og flade, og malerierne er, som nævnt, bygget op af lag i forskellige kvaliteter. Lagene er mange og tynde, hvilket skaber dybde i Sidsel Brix´s malerier.

De er delvist nonfigurative og abstrakte, og farveuniverset bevæger sig i lyse nuancer af grå, gul, blå og mørk brun. Lyset spiller en bærende rolle, og uanset motivet – som kan spænde fra urbane landskaber til fantasi-agtige vandspejlinger – er malerierne lysende.

Herunder et lille udvalg af hendes stærke værker.

Annonce

webshop til kunstner
bricks
saxo

Annonce

webshop til kunstner
webshop til kunstner