Parløb Else Raasum Jean Moreaux

Udstillingen PARLØB
Else Raasum & Jean Moreaux

Udstillingen PARLØB ferniseres lørdag den 11. marts kl 12.00 – 16.00 i Palæfløjen i Roskilde

Hvordan inspirerer og påvirker to kunstnere hinanden? Hvordan kan man se, at to kunstnere fulgtes ad, indåndede den samme luft og bevægede sig i det samme kunstneriske og politiske klima i Europa gennem 4 årtier?

Denne udstilling handler om kunstnerægteparret danske Else Raasum (1942-2017) og franske Jean Moreaux (1938-2001). De møder hinanden på kunstakademiet i Paris i 1963, forelsker sig hovedkulds i hinanden, og hurtigt gifter de sig. De næres af de samme kompromisløse drømme og trangen til at skabe, og i modsætning til mange andre ensomme kunstnerliv levede Raasum og Moreaux sammen om kunsten.

Skæbnen ville at de ikke fik børn, og viljen tilsagde dem ikke at spilde tiden med ligegyldigt lønarbejde. Så de levede for og af deres kunst resten af livet, alt imens de tog ophold i en række europæiske lande, Frankrig, Holland, Belgien og Italien.

Udstillingen viser omkring 100 værker og kan ses i perioden 11/3 til 16/4.

Udstillingssted
Palæfløjen
Stændertorvet 3C
4000 Roskilde

Parløb Else Raasum Jean Moreaux

Annonce

danske aviser

Annonce

brick
Tilmeld nyhedsbrevet - med nyt om udstillinger, kunst & gallerier

Lad os holde kontakten – tilmeld nyhedsbrevet fra @kunstudstillinger i dag og få sidste nyt fra danske gallerier, ferniseringer, udstillinger, kunstnere, events og anden information.

Ved tilmelding af vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Annonce

webshop til kunstner
brick