Med Billedet som Bro Else Raasum & Jean Moreaux i dialog med 2021

Med Billedet som Bro – Else Raasum og Jean Moreaux i dialog med 2021

Oplev 50 års kunsthistorie, præget af koloristisk og spontan skaberglæde, præget af originalitet og personlig integritet

Den første, store præsentation af en enestående kunstarv i Danmark:

Vi viser en alsidig kunstnerisk produktion, et fælles, kompromisløst liv, dedikeret til kunsten, og 50 års kunsthistorie, præget af koloristisk og spontan skaberglæde, præget af originalitet og personlig integritet.

Udstillingen præsenterer et retrospektivt udvalg af værker af det dansk-franske kunstnerpar Else Raasum (1942-2017) og Jean Moreaux (1938-2001).

Dronninglund Kunstcenter ser modernitet og store kunstneriske kvaliteter i parrets mange værker og ønsker at udbrede kendskabet til dem i Danmark, idet parret har boet, arbejdet og udstillet i udlandet siden de mødte hinanden på Ècole des Beaux-Arts i Paris i 1962.

Kunstcenteret har indbudt 8 samtidskunstnere til at gå i dialog med forskellige epoker og stilarter i de to kunstneres liv. Samtidskunsten bliver vist side om side med Raasums og Moreauxs værker, så inspiration, og beslægtede kunstneriske ideer eller udtryksformer kan identificeres af publikum.

Med Billedet som Bro

Ønsket er at der bygges bro mellem før og nu og at Else og Jeans meget forskellige formsprog kan opleves som en aktuel inspirationskilde, der optimalt set ophæver et “da” og et “nu” til fordel for et fælles kunstnerisk afsæt. At se samtidskunst i dialog giver mulighed for et frugtbart dobbeltsyn; dels på Raasum og Moreauxs livsværk, dels på en nutidig tolkning og forståelse af dem.

De indbudte samtidskunstnere er:
– Amanda Monceau
– Camilla Skov
– Clara Reeh
– Emilie Tarp Østensgård
– Jonas Pihl
– Meik Brüsch
– Mia-Nelle Drøschler
– Rasmus Emil StyrmerSøndag d. 23. maj kl. 13-16 byder vi på Arttalk v. arving Malene Ringvad, som fortæller om sit personlige kendskab til kunstnerparret Else Raasum og Jean Moreaux, og v. Rasmus Emil Styrmer og Jonas Pihl, som begge bidrager med værker til udstillingen. Jonas Pihl vil også spille og synge denne dag. Invitation hertil og information om dette arrangement kommer særskilt.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

UDSTILLINGSPERIODE: 9/5 – 4/7 2021

Åbningstider:
tirsdag-fredag 13-17
lørdag-søndag 11-17

ADRESSE:
Dronninglund Kunstcenter
Thorup Hedevej 1
9330 Dronninglund

Med Billedet som Bro

Annonce

danske aviser

Annonce

brick
Tilmeld nyhedsbrevet - med nyt om udstillinger, kunst & gallerier

Lad os holde kontakten – tilmeld nyhedsbrevet fra @kunstudstillinger i dag og få sidste nyt fra danske gallerier, ferniseringer, udstillinger, kunstnere, events og anden information.

Ved tilmelding af vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Annonce

webshop til kunstner
brick