MØLLER i mejeriet - lyset er blåt - torben kaas

Særudstilling: Lyset er blåt

Velkommen til 2021 første store særudstilling i MØLLER i mejeriet. Udstillingen åbner 25 marts 2021

PRESSEMEDDELSE FRA MØLLER I MEJERIET: Særudstillingen “lyset er blåt”, bliver et skønt gensyn når Torben Kaas igen udstiller sine fantastiske malerier i vores hvide kølerum Koldt bliver der ikke for de skønne farvemættede malerier fra området omkring Bisserup, en idyllisk lille by og ladeplads på Sydvestsjælland. Vi havde i forbindelse med galleriets 2 års fødselsdag en succesfuld udstilling med hans malerier, så vi glæder os til gensynet.

Torben Kaas bor og maler i Bisserup. En lille idyllisk enklave på Vestsjælland, med en forunderlig, magisk stoflighed og varme, rå natur, strand, havn og skov. I området blæser stadig toner fra en tid svunden tid som fiskersamfund, og de gamle huse og gårde sætter sit poetiske præg.

Torben beskriver sine malerier således ”Jeg maler disse huse i mine billeder. Husene er i sig selv rammen om historier og dramaer. Historier som er glemt eller fortræng, eller bare hviler og venter på at blive bragt frem. Jeg er vel abstrakt naturalist, hvis nogen spørger. Men generelt bryder jeg mig ikke om ismer og kunstretninger. Kunst skal komme fra hjertet, og stikke dybt.

Når jeg maler mine billeder er de meget personlige anliggender. Jeg er ydmyg over for opgaven, og jeg venter med glæde på inspirationen og jeg bliver aldrig en kunstner som kommer til at masseproducere. Hvert billede har sin egen unikke historie og mening. Et maleri er længe under vejs. Det er processen som har den virkelige kvalitet og tyngde. Det er her udfordringen ligger. For når et maleri bliver skabt, kræver det største imødekommenhed og vilje til at modtage, og give. Jeg har igennem årene lært at lytte til billedet. Jeg tænker ikke så meget på resultatet undervejs. Jeg ved når det er færdigt -og jeg ved i særdeleshed når det ikke er færdigt. Min intuition er et vigtigt redskab til at afkode billedets mission og status, men også til at føre mig igennem processen.

Motiverne

Motivet er fundamentet. Det er vigtigt at jeg har et tydeligt fundament, så billedet får et kraftigt afsæt, og en stærk afgrænsning. Men det på ingen måde givet hvordan billedet ender med at blive. Et hus. En horisont. En mark eller strandeng, er i begyndelsen konkret og fotografisk. Men allerede efter de første penselstrøg skifter de karakter. Udtryk og aflejringer forbliver i billedet under de efterfølgende lag. Jeg arbejder med en palet af kraftige jordfarver. Gylden okker, orangegul, italiensk rød, brændt umbra, turkis grøn og koboltblå.

Årstiden i farverne

Efterår og vinter er mine foretrukne perioder. Vinden har en bestemt tone. Det samme har himlen og regnen. Disse årstiders tonerpasser perfekt til min pallet. Lyset spiller en stor rolle. Lyset åbner og lukker. Uden lys, ingen skygge. Lyset skaber de kontraster som giver liv og dybde, og efterlader et stærkt ekspressionistisk udtryk.

Værkerne måler fra 26x 21 cm til 150x 100 cm og der er ca 35 værker tilgængelig på udstillingen. Alle påskedage har MØLLER i mejeriet åbent 10.00 – 16.00 de øvrige dage normale åbningstider.

Pga. Corona har galleriet plads til 40 besøgende af gangen og derfor afholder vi desværre ingen fernisering, ligesom alle myndighedernes regler naturligvis overholdes.


Annonce

danske aviser

Annonce

brick
Tilmeld nyhedsbrevet - med nyt om udstillinger, kunst & gallerier

Lad os holde kontakten – tilmeld nyhedsbrevet fra @kunstudstillinger i dag og få sidste nyt fra danske gallerier, ferniseringer, udstillinger, kunstnere, events og anden information.

Ved tilmelding af vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Annonce

webshop til kunstner
brick