Kunst i Kirker

KUNST I KIRKER GENTOFTE
30.-31. oktober 2021

FERNISERING DEN 30.10.21 kl. 09:30 – KUNST I KIRKER GENTOFTE

En weekend fyldt med spændende samtidskunst i Gentofte Provstis smukke kirker.

Glæd dig til efteråret og en gentagelse af sidste års succes, hvor over 2600 gæster besøgte udstillingen Kunst i Kirker Gentofte. Udstillingen forløber over en weekend i alle Gentoftes 10 smukke kirker, hvor et udpluk af Danmarks dygtige samtidskunstnere udstiller og vil være til stede i kirken hele weekenden. Her kan man opleve billedkunst, bronzekunst, keramik, installation, popart og glaskunst.

Kunst i Kirker arrangeres af initiativtager og kunstner Charlotte Tønder i samarbejde med kurator Helle Borre, KBH Kunst. KIK er støttet af Gentofte Kommunes kulturpulje og Gentofte Provsti.

Hvad sker der med kirkerummet, når man placerer moderne kunstmalerier side om side med alteret eller abstrakte bronzefigurer ved den rituelle døbefond? Kom og oplev mødet mellem samtidskunsten og kirkerummet, der for en stund vil forandre de velkendte rammer og sætte kunsten i en anden kontekst. En forandring som giver anledning til nye tanker og følelser, og den oplevelse vil kunstmaler og skulptør Charlotte Tønder gerne dele med mange flere. Inspirationen kom efter hun for nogle år stiftede bekendtskab med konceptet Kunst i Kirker i Slagelse, hvor hun blev så begejstret, at hun tog initiativ, sammen med kunstner Martin Pop til et lignende arrangement i Gentofte, hvor hun bor med sin familie.

Kunstner Charlotte Tønder vil gerne udvide konseptet – Kunst i Kirker

Kunst i Kirker Gentofte blev gennemført for første gang sidste år under Corona restriktionerne, og derfor håber Charlotte Tønder på endnu flere besøgende i år. Ønsket og drømmen er, at udvide konceptet til endnu flere kirker og sogne de kommende år.

”Jeg har altid elsket kirker og synes der sker noget særligt når man træder ind i et kirkerum – det er som om ens sanser bliver skærpet”, siger Charlotte Tønder. ”Stemningen af, at her kan man reflektere over livets store og små spørgsmål appellerer til mig både som menneske men især også som kunstner, da min kunst jo inspireres af refleksioner over små og store begivenheder i mit liv. Det er ikke nyt at have kunst og kirke under samme tag, men traditionelt har kunsten skulle fungere som udsmykning af kirken – det gør vi anderledes med denne udstilling, hvor både kirkerum og kunst får lov til at fylde”, afslutter Charlotte Tønder.

Der er åbent i udstillingslokalerne i tidsrummet fra kl. 10 – 16.00.

UDSTILLINGSSTED
Messias Kirken
Hartmannsvej 46
2920 Charlottenlund

_

Annonce

danske aviser

Annonce

brick
Tilmeld nyhedsbrevet - med nyt om udstillinger, kunst & gallerier

Lad os holde kontakten – tilmeld nyhedsbrevet fra @kunstudstillinger i dag og få sidste nyt fra danske gallerier, ferniseringer, udstillinger, kunstnere, events og anden information.

Ved tilmelding af vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Annonce

webshop til kunstner
brick