Jan Sivertsen

Jan Sivertsen i Galerie Birch

Besøg Galerie Birch og oplev Jan Sivertsens værker frem til 20. november 2021


Jan Sivertsen fik sin første udstilling i Galerie Birch i 1984 efter et skelsættende møde med kunsthandler og galleriejer Børge Birch: 

”Der er mange historier om Børge Birchs format og ét af dem handler om vores første møde. 

Den 24. maj 1983, ringer Børge Birch på døren i min lejlighed / atelier i Paris. Jeg åbner døren og han farer ind i stuen (det skal siges, at jeg aldrig har mødt ham før). I løbet af få øjeblikke køber han fire malerier og idet han går ud af døren, spørger han om jeg kan lave en hel udstilling til næste år. 

Det var jo enormt, og i de dage tog mit liv en ny drejning. Det blev først til en separatudstilling i april 1984. Udstillingen gik forrygende, ligesom vores fantastiske samarbejde og dialog, som varede lige til Børge ikke kunne mere.” 

Jan Sivertsen har boet og arbejdet i Paris i næsten 40 år, og har med flere museumsudstillinger og offentlige udsmykninger formået at etablere en stærk position indenfor den danske kunstscene. 

I modsætning til sine samtidige på Kunstakademiet, som i 80’erne valfartede til New York for at opleve nye avantgardistiske kunstneriske strømninger, blev Jan Sivertsen draget af den franske kulturånd; i impressionisternes koloristiske teknik, digteren Rilkes poetiske univers og den postmoderne filosofi.

De franske impressionister var særligt optaget af lysets betydning for menneskets perception af form og farve. De satte sig for at fange ”den gyldne time” – det unikke lys som indfinder sig i eftermiddagstimerne og kortvarigt bader verden i et gyldent skær. 

I Paris udvikler Jan Sivertsen et kunstnerisk sprog, som er karakteriseret ved en historisk inspireret farveunivers og en afsøgende tilgang til menneskefiguren. Værkerne er flygtige abstrakte kompositioner hvor farvestruktur leger med subtile figurationer.

Udstillingen kan ses frem til 20. november 2021.

Udstilling:
Galerie Birch
Palægade 5
1261 København K

_

Annonce

danske aviser

Annonce

brick
Tilmeld nyhedsbrevet - med nyt om udstillinger, kunst & gallerier

Lad os holde kontakten – tilmeld nyhedsbrevet fra @kunstudstillinger i dag og få sidste nyt fra danske gallerier, ferniseringer, udstillinger, kunstnere, events og anden information.

Ved tilmelding af vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Annonce

webshop til kunstner
brick