Jesper Liengaard

HIGH&LOW – soloudstilling med Jesper Liengaard

Soloudstilling ”High&Low” hos Galleri A, Lønstrup

Fernisering lørdag den 23. april 2022 kl. 13-17.

Jesper Liengaards surrealistiske maleri er karakteristisk ved dets gennemarbejdede kompositioner, fintunerede kolorisme og præcise streg kan ses i denne soloudstilling i Galleri A i Lønstrup.

Skildringer af menneskevæsenets absurd akrobatiske bestræbelser på at kontrollere og beherske livsudfoldelsen i alle dens forskelligartede aspekter og i alle tænkelige og særligt helt og aldeles utænkelige situationer. Er et uudtømmeligt emne for kunstneren.

Mennesket spiller stadig hovedrollen i eget liv i hans værker, og det er fortsat en besynderlig skabning. Altid nøgen med ultratynde underekstremiteter, gigantiske lår, store fødder og hænder, et lille hoved og en enorm kloderund mave, der sommetider blot ser ud som en hul og tynd itugået æggeskal. 

Kunstneren foretrækker at installere sine personer i et forfrossent og næsten sterilt udseende naturligt miljø eller landskab, uden andre pejlemærker end de genstande og artefakter, som personen gennem sin adfærd, er knyttet til. 

Vittig og skarp historiefortælling

Jesper Liengaard har i udpræget grad blik for livets komiske og spidsfindige øjeblikke og for, hvordan han med sin kunst, elegant kan kommentere på den verden, vi lever i – og det faktum, at vi konditioneres benhårdt af vores omverden. At vores adfærd i konkurrencesamfundet, formes af såvel åbenlyse som ganske subtile udefrakommende krav til os om selvregulering, agilitet, perfektion, succes og optimering.

Menneskene er ihærdige og opfindsomme, men de handler tvangspræget og mekanisk, for de har tilsyneladende ikke særlig god krops- eller selvkontakt. Ligesom deres kontakt med andre mennesker synes ganske ringe og i lighed med naturkontakten, er den først og fremmest af instrumentel karakter.

Jesper Liengaards kunst er en skarp og kærlig samfundssatire rettet imod hver og en af os, der dagligt må kæmpe ofte absurd komplicerede kampe, for at forstå os selv og den verden, vi lever i. Det er en kunst at finde balancen, mellem det vi vil og ønsker os for os selv – og det vi vil og ønsker os sammen med dem vi holder af.

Verden lige nu er blevet en hel del mere uforudsigelig, kompleks og svær at navigere i. At leve med værdighed og kærlighed kræver en helhjertet indsats af os alle hver eneste dag. 

Soloudstilling med Jesper Liengaard kan opleves i
Galleri A
Rubjergvej 40, Lønstrup
9800 Hjørring

Jesper Liengaard

_

Annonce

danske aviser

Annonce

brick
Tilmeld nyhedsbrevet - med nyt om udstillinger, kunst & gallerier

Lad os holde kontakten – tilmeld nyhedsbrevet fra @kunstudstillinger i dag og få sidste nyt fra danske gallerier, ferniseringer, udstillinger, kunstnere, events og anden information.

Ved tilmelding af vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve.

Annonce

webshop til kunstner
brick